Croatiangrapes blog logo

Recepten bij Kroatische wijn

van autochtone druiven

kalkoenrolletjes

Kalkoenrolletjes met tuinkers-walnootpesto en pasta met broccolini (hoofdgerecht)

Geplaatst op 11 juli 2020

Hoofdgerecht | 60 minuten bereidingstijd

We hadden zin om iets te maken met tuinkers en we wilden iets met onze Chardonnay doen. Dat is onderstaande niet te versmaden combinatie geworden.

Mocht je overigens geen zin hebben in poespas, je hoeft de rolletjes niet te maken (wij vonden het er alleen wel feestelijk uit zien). Je kunt de kalkoenfilet ook gewoon in reepjes snijden en roerbakken met wat olijfolie, peper en zout.

Let op dat je dan de pesto niet in de pan meebakt met de kalkoen want dat verbrand en wordt bitter. Schep pas na het bakken van de kalkoen alles door elkaar samen met de pesto.


Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de persto:
• 30 gram geraspte Parmigiano
• 30 gram walnoot20 gram tuinkers (1 bakje)
• 100 milliliter olijfolie
• peper en zout

Verder nodig:
• 400 gram kalkoenfilet
• 300 gram farfalle
• 300 gram witte kool
• 200 gram broccolini
• 20 gram geraspte Parmigiano voor topping
• 20 gram walnoot voor topping
• 1 Spaanse peper
• klontje boter
• olijfolie

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de pesto. Combineer daarvoor ale ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal alles tot een mooie korrelige massa. Draai niet te lang, want het moet geen saus worden.

Bedek de kalkoenfilet met vershoudfolie en sla de filets dun met een vleeshamer of een plank. Pas op dat het vlees niet scheurt want dan gaat de pesto eruit lopen tijdens het bakken.

Bestrooi de filets met peper en zout. Bestrijk ze daarna royaal met de pesto. Rol ze op over de lengte en zet ze vast met een prikkertje. Eventueel kun je dit al ruim van tevoren doen. Dek ze dan af en zet ze afgedekt in de koeling tot gebruik.

Kook nu de farfalle in ruim kokend water met zout totdat de pasta al dente (beetgaar) is.

Ondertussen kun je de witte kool in stukjes snijden. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en roerbak hierin eerst de broccolini gedurende een minuut of 4. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep ze uit de pan en houdt warm. Daarna mag de witte kool in dezelfde pan. Roerbak dit ook kort tot het beetgaar is en breng op smaak met peper en zout. Neem ook dit uit de pan en houdt het warm.

Doe nu een klontje boter in de pan en zodra het mooi heet is mogen de kalkoenrolletjes erin. Bak de rolletjes rondom bruin in een minuut of zes. Let op dat het vlees goed gaar moet zijn, dus als je wat dikkere rolletjes hebt gemaakt kan het wat langer duren. Neem ze vervolgens uit de pan en laat ze even rusten op een snijplank.

Ondertussen kun je de pasta mengen met de witte kool en het restant van de pesto. Verdeel dit over de borden. Dresseer daarop de broccolini. Trancheer vervolgens de kalkoenrolletjes en verdeel ook deze over de borden.

Hak de Spaanse peper en strooi dit ten slotte over de pasta samen met de rest van de Parmigiano en de walnoten.

Wijn erbij:


De beste wijn bij dit gerecht is de Classic Chardonnay van Feravino. De walnoot uit het gerecht sluit heel mooi aan bij het notige van de Chardonnay. Ook is deze wijn heerlijk bij de witte kool en de kalkoen.

De tuinkers uit het gerecht maakt de wijn nog frisser en groener. En de broccolini is een groente die echt bij fris wit moet.

Het gerecht in combinatie met de wijn is lekker zomers. Je kunt het zelfs koud eten als salade.

kalkoenrolletjes 2

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Bent u als wijnprofessional geïnteresseerd in Kroatische wijn voor uw winkel of horecagelegenheid, ga dan naar onze zakelijke pagina.

Wilt u weten waar u als particulier Kroatische wijnen kunt krijgen, bezoek dan onze consumenten pagina.