Croatiangrapes blog logo

Blogs over Kroatische druiven

autochtoon, markant en oeroud

Frankovka

De Kroatische Frankovka is de gezondste rode wijn

Geplaatst op: 31 juli 2016
Het is al langer bekend dat (matige) consumptie van rode wijn een positieve invloed heeft op de gezondheid. Maar wist je ook dat van alle wijnen de Kroatische Frankovka (ook wel bekend onder de naam Blaufränkisch) één van de meest helende onder de rode wijnen is?
Het 'College of Health Sciences' van de Universiteit van Bordeaux heeft in 2009 het bestanddeel in de wijn onderzocht dat aderverkalking voorkomt en de kans op een hartaanval vermindert.

Vaak wordt de helende werking van rode wijn toegedicht aan de stof resveratrol, alleen blijken de hoeveelheden van deze stof in de meeste wijnen te laag om effect te hebben. In tegenstelling tot resveratrol zijn de hoeveelheden procyanidine die aanwezig zijn in wijn hoog genoeg om significant effect te hebben.

Klinische proeven hebben aangetoond dat twee glazen van een procyanidine-rijke rode wijn een zeer positief effect op de gezondheid hebben. Uit onderzoek is nu gebleken dat onze FeraVino Dika Frankovka één van de wijnen is die de meeste procyanidine bevat van alle wijnen.

Proost! Op een lang en gezond leven.


Synoniemen voor Frankovka:

Blaufränkisch (Oostenrijk), Blauer Limberger (Duitsland), Burgund Mare (Roemenië), Franconia of Franconia Nera (Italië), Frankovka Modrá (Slowakije), Frankovna Crna (Slovenië), Gamé (Bulgarije), Kékfrankos (Hongarije), Limberger of Lemberger (Duitsland), Nagyburgundi (Hongarije), Sura Lisicina (Servië).

Druivenrassen die vaak foutief worden aangezien voor Graševina:

Gamay Noir, Pinot Noir.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Bent u als wijnprofessional geïnteresseerd in Kroatische wijn voor uw winkel of horecagelegenheid, ga dan naar onze zakelijke pagina.

Wilt u weten waar u als particulier Kroatische wijnen kunt krijgen, bezoek dan onze consumenten pagina.